ΑΝΟΔΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑΑιτία

Η ανοδική υγρασία αποτελεί κυρίως πρόβλημα παλαιότερων σπιτιών και προκαλείται από την κακή θεμελίωση. Λόγω των τριχοειδών δικτύων των υλικών, τα υπόγεια ύδατα ουσιαστικά αναρροφώνται από τα θεμέλια και τους τοίχους. Αυτή η προερχόμενη από το έδαφος υγρασία περιέχει συχνά άλατα που προκαλούν εκτεταμένες ζημίες στους τοίχους.

Συμπτώματα

Το πρόβλημα γίνεται αρχικά ορατό στο κάτω μέρος των τοίχων. Η ταπετσαρία ή τα γύψινα ξεκολλούν, ενώ εμφανίζονται συχνά νιφάδες μπογιάς και κίτρινοι και καφέ λεκέδες υγρασίας. Ορισμένες φορές εμφανίζονται στον εξωτερικό τοίχο αφράτες λευκές νιφάδες και λευκό ίζημα λόγω των αλάτων (εξάνθηση αλάτων).

Αντιμετώπιση προβλήματος

Πρώτα πραγματοποιήστε μια δοκιμή διάτρησης για να αποκλείσετε προβλήματα συμπύκνωσης. Εάν η σκόνη που προκύπτει από τη διάτρηση είναι υγρή, σε συνδυασμό με τα παραπάνω συμπτώματα, μπορείτε να είναι βέβαιοι ότι υπάρχει ανοδική υγρασία. Ιδίως στην περίπτωση εξάνθησης αλάτων, είναι προτιμότερο να καλέσετε μια εξειδικευμένη εταιρεία για την έγχυση ειδικού υλικού στον τοίχο. Ωστόσο, αυτή είναι μια σχετικά δαπανηρή λύση. Υπάρχουν επίσης προϊόντα τύπου "φτιάξτο μόνος σου" για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Εάν τα προβλήματα είναι περιορισμένα, οι επιπτώσεις τους μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν εφαρμόζοντας στην εσωτερική πλευρά του τοίχου ένα στεγανωτικό επίχρισμα

moisture is everywhere
Air Max. Ο δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί cookies.

κλείνω
Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.