ΑΠΟΤΡΕΨΤΕ ΤΗΝΤι μπορειτε να κανετε για να αποτρεψετε προβληματα λογω υγρασιας;

Ενδέχεται να υπάρχει υπερβολική υγρασία εάν στο σπίτι σας εμφανίζονται προβλήματα όπως διαρροές, ανοδικά υπόγεια ύδατα, διείσδυση βροχής ή κακή μελέτη. Τα προβλήματα αυτά θα πρέπει να αποκατασταθούν καταλλήλως. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, εάν έχετε σχετική εμπειρία, ή να καλέσετε έναν εξειδικευμένο τεχνίτη.

Η καλύτερη μόνωση των σπιτιών έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερα επίπεδα αερισμού, γεγονός που με τη σειρά του διαταράσσει την ισορροπία υγρασίας. Όταν εμφανίζονται προβλήματα εσωτερικά λόγω υδρατμών, μπορείτε να κάνετε εύκολα ορισμένα πράγματα για να βελτιώσετε την ισορροπία υγρασίας.

Χρησιμοποιήστε το συλλέκτη υγρασίας Air Max

Τα προϊόντα Air Max συμβάλλουν άμεσα στην καλή ισορροπία της υγρασίας στο σπίτι καταπολεμώντας την υγρασία σε υπόγεια, μετρητές, γκαράζ, τροχόσπιτα κλπ. αλλά και στους χώρους όπου ζείτε, όπως τα υπνοδωμάτια, την κουζίνα, το καθιστικό, την τουαλέτα και το μπάνιο.

Χρησιμοποιήστε το συλλέκτη υγρασίας Air Max εάν θέλετε να τοποθετήσετε τη συσκευή σε μέρος εκτός του οπτικού σας πεδίου ή το συλλέκτη υγρασίας Air Max Ambiance εάν θέλετε να έχετε τη συσκευή εντός του οπτικού σας πεδίου.

Περιορίστε την υγρασία που παράγεται εσωτερικά

 • Μεγάλες ποσότητες υγρασίας παράγονται από το στέγνωμα των ρούχων. Αφήστε το πλυντήριο να ολοκληρώσει το πρόγραμμα στυψίματος και, κατά προτίμηση, κρεμάστε τα πλυμένα ρούχα έξω να στεγνώσουν.
 • Σκουπίστε τους τοίχους και την πόρτα του ντους μετά το ντους
 • Να έχετε πάντα την πόρτα του μπάνιου κλειστή όταν κάνετε ντους και την πόρτα της κουζίνας κλειστή όταν μαγειρεύετε. Έτσι αποτρέπετε τη διάχυση της υγρασίας.
 • Να χρησιμοποιείτε πάντα τον απορροφητήρα όταν μαγειρεύετε και να ελέγχετε τακτικά το φίλτρο
 • Διατηρείτε την πόρτα του πλυντηρίου πιάτων κλειστή για όσο το δυνατό περισσότερο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος πλύσης. Η συμπύκνωση (ατμός) θα παγώσει σταδιακά και θα μετατραπεί σε σταγόνες νερού μέσα στο μηχάνημα. Οι σταγόνες αυτές καταλήγουν στο σωλήνα αποχέτευσης.

Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αερίζεται ικανοποιητικά

 • Χρησιμοποιήστε περσίδες αερισμού και καθαρίζετέ τις καταλλήλως
 • Όταν κάνετε ντους ή μαγειρεύετε, να διατηρείτε πάντα ένα παράθυρο (εν μέρει) ανοιχτό, ώστε η υγρασία να διοχετεύεται έξω
 • Ενεργοποιήστε τον εξαερισμό εάν υπάρχει.

Άλλες συμβουλές

 • Μην τοποθετείτε έπιπλα σε άμεση επαφή με εξωτερικούς τοίχους για να διευκολύνετε την κυκλοφορία του αέρα
 • Μην παίρνετε μέσα στο σπίτι βρεγμένες ομπρέλες, αλλά αφήστε τις έξω σε προστατευμένο σημείο
 • Θερμαίνετε αρκετά το σπίτι και προσπαθήστε να μην αφήνετε τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από τους 15°C, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο κρύος αέρας φέρει λιγότερη υγρασία από ό,τι ο ζεστός και σε θερμοκρασίες κάτω από το επίπεδο αυτό σχηματίζεται υγρασία στα παράθυρα και τις πόρτες. Πέραν αυτού, καταναλώνετε περισσότερη ενέργεια για να θερμάνετε ένα υγρό σπίτι από όση χρειάζεστε για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του σπιτιού σε ένα σταθερότερο επίπεδο.

Γενικά, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε νερό. Μην περνάτε πολύ χρόνο στο ντους, χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων μόνο όταν είναι γεμάτο, σκεφτείτε μήπως το νερό που είναι ήδη στην κατσαρόλα είναι αρκετά ζεστό για ακόμα ένα φλιτζάνι τσάι κλπ.

Moisture in home
Air Max. Ο δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί cookies.

κλείνω
Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.