ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ ΥΓΡΑΣΙΑΣ

Ποιο συλλέκτη υγρασίας θα πρέπει να επιλέξω;

Ο συλλέκτης υγρασίας που είναι καταλληλότερος για τη χρήση που επιθυμείτε εξαρτάται από τη συγκεκριμένη κατάσταση. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή επιλογής προϊόντος για να μπορέσετε να επιλέξετε

Πόσους συλλέκτες υγρασίας θα πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Ο συλλέκτης υγρασίας Air Max Ambiance 100 g μπορεί να καλύψει όγκο 10 m3

Ο συλλέκτης υγρασίας Air Max 450 g μπορεί να καλύψει όγκο έως 30 m3

Ο συλλέκτης υγρασίας Air Max Ambiance 500 g μπορεί να καλύψει όγκο έως 40 m3

Ο συλλέκτης υγρασίας Air Max 1 kg μπορεί να καλύψει όγκο έως 60 m3

Εάν γνωρίζετε τον όγκο του χώρου που σας ενδιαφέρει (μήκος x πλάτος x ύψος), μπορείτε να υπολογίσετε τον αριθμό των συσκευών που χρειάζεστε.

Πού είναι το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσω το συλλέκτη υγρασίας;

Το καλύτερο μέρος για να τον τοποθετήσετε είναι εκεί όπου είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα συμπύκνωσης, συχνά ένα ψυχρό σημείο στο οποίο είναι ορατή η συμπύκνωση. Βεβαιωθείτε πάντα ότι ο συλλέκτης υγρασίας βρίσκεται πάνω σε μια σταθερή επιφάνεια και δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσει ή να χυθεί έξω από το δοχείο το συγκεντρωμένο υγρό. Θα βρίσκεται σε ορατό σημείο ο συλλέκτης υγρασίας; Εάν ναι, επιλέξτε το συλλέκτη υγρασίας Ambiance. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει ελκυστική εμφάνιση.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω επίσης συλλέκτη υγρασίας σε χώρους με υψηλή υγρασία, όπως είναι το μπάνιο;

Ναι, παρόλο που οι μεγάλες μεταβολές στην υγρασία τείνουν να εμποτίζουν το συλλέκτη υγρασίας γρηγορότερα από ό,τι συνήθως.

Ο αερισμός είναι σημαντικός αλλά, εάν δεν είναι δυνατό να υπάρχει, λόγω απουσίας παραθύρου στο μπάνιο, ο συλλέκτης υγρασίας  θα συμβάλει σίγουρα στην καλύτερη ισορροπία υγρασίας.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ικανοποιητική κυκλοφορία αέρα γύρω από το συλλέκτη υγρασίας και μην τον τοποθετείτε κοντά σε καλοριφέρ.

Μπορώ να τοποθετήσω συλλέκτη υγρασίας σε παιδικό δωμάτιο;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συλλέκτη υγρασίας σε παιδικό δωμάτιο. Οι κόκκοι του συλλέκτη υγρασίας δεν είναι δηλητηριώδεις και δεν εκπέμπουν αέρια ή ατμούς.

Φυσικά, θα πρέπει να τοποθετείτε πάντα τη συσκευή μακριά από τα παιδιά, διότι οι κόκκοι, οι ταμπλέτες και το υγρό ενδέχεται να είναι επιβλαβή κατά την κατάποση ή την επαφή με τα μάτια ή το δέρμα.

Μπορώ να τοποθετήσω το συλλέκτη υγρασίας πάνω ή κοντά σε καλοριφέρ;

Δεν συνιστάται. Πέραν όλων των άλλων, το πλαστικό του συλλέκτη υγρασίας ενδέχεται να λιώσει. Επίσης, το υγρό μπορεί να εξατμιστεί, οπότε η υγρασία που έχει συλλεχθεί θα επιστρέψει ξανά στην ατμόσφαιρα. Οι υγραντήρες αέρα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, καθώς τους τοποθετείτε κοντά σε καλοριφέρ για να απελευθερώνουν υγρασία στην ατμόσφαιρα.

Ο προμηθευτής του τροχόσπιτου συμβουλεύει να μην χρησιμοποιώ συλλέκτη υγρασίας κατά τη χειμερινή αποθήκευση του τροχόσπιτου. Λέει ότι προσελκύει ακόμα περισσότερη υγρασία. Έχει δίκιο;

Όχι, αυτό δεν συμβαίνει. Ο συλλέκτης υγρασίας δεν προσελκύει επιπλέον υγρασία από το εξωτερικό του τροχόσπιτου. Ο συλλέκτης υγρασίας  είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο προστασίας του τροχόσπιτού σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα από τα προβλήματα υγρασίας. Για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη σας τα εξής:

  • Αποθηκεύστε το τροχόσπιτό σας κατά προτίμηση σε έναν κλειστό, ελαφρώς θερμαινόμενο χώρο με σταθερό δάπεδο. Ο χώρος αυτός θα πρέπει να αερίζεται επαρκώς και τακτικά. Είναι σημαντικό να υπάρχει μικρή διακύμανση στα επίπεδα υγρασίας. Αυτό συμβαίνει, παραδείγματος χάριν, στα θερμοκήπια.
  • Σε κλειστούς χώρους αποθήκευσης, η οροφή του τροχόσπιτου θα πρέπει να μένει ελαφρώς ανοιχτή. Βεβαιωθείτε ότι δεν μπορούν να μπουν από εκεί ζωύφια. Κρατήστε τα παράθυρα κλειστά.
  • Αφήστε τις εσωτερικές πόρτες, τους πόρτες των ντουλαπιών και τα καπάκια ανοιχτά και τοποθετήστε τα στρώματα και τα μαξιλάρια έτσι ώστε ο αέρας να κυκλοφορεί ελεύθερα γύρω τους. Εάν ο χώρος αποθήκευσης τείνει να έχει υγρασία, καλό είναι να μεταφέρετε τα μαξιλάρια, τα στρώματα και τις κουρτίνες σπίτι.
  • Καθαρίστε το ψυγείο και αφήστε την πόρτα ανοιχτή.
  • Να τοποθετείτε πάντα το συλλέκτη υγρασίας σε σταθερή επιφάνεια και, κατά προτίμηση, σε μια πλαστική λεκάνη που θα συγκρατεί τυχόν χυμένο υγρό σε έκτακτες περιπτώσεις.
  • Ελέγχετε και αδειάζετε το συλλέκτη υγρασίας κάθε μήνα.
  • Μην τοποθετείτε ποτέ το συλλέκτη υγρασίας  σε μεταλλικό (αλουμινένιο) νεροχύτη, καθώς οι κόκκοι και το υγρό του συλλέκτη υγρασίας ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρή φθορά.

Στη συσκευασία αναφέρεται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με δερμάτινα και μεταλλικά αντικείμενα. Γιατί;

Ο συλλέκτης υγρασίας περιέχει άλατα. Το μέταλλο αρχίζει να σκουριάζει εάν έρθει σε επαφή με το υγρό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το υγρό μπορεί να επηρεάσει την ελαστικότητα του δέρματος, κάνοντάς το σκληρό και επίσης προκαλώντας ζάρες και αλλοίωση στο χρώμα.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να απαλλαγώ από τη μυρωδιά κλεισούρας;

Η μυρωδιά κλεισούρας προκαλείται από την υγρασία, οπότε θα πρέπει αρχικά να μειώσετε τα επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας, παραδείγματος χάριν, το συλλέκτη υγρασίας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα αρωματικό ανταλλακτικό. Έτσι ο χώρος θα μυρίζει φρεσκάδα από την πρώτη μέρα! Υπάρχουν διάφορα αρώματα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω συλλέκτη υγρασίας στο αυτοκίνητο;

Ναι, μπορείτε. Ωστόσο, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος ανατροπής, διαβροχής ή έκχυσης σε ένα κινούμενο αυτοκίνητο. Οπότε, για την εφαρμογή αυτή επιλέξτε μόνο το Air Max Safe.

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ ΥΓΡΑΣΙΑΣ

Πώς ξεκινώ και σταματώ τη χρήση του συλλέκτη υγρασίας;

Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε ή να σταματήσετε το συλλέκτη υγρασίας. Μόλις η υγρασία στην ατμόσφαιρα αυξηθεί πάνω από το 50%, αρχίζει να λειτουργεί αυτόματα. Θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας μετά από λίγο, όταν η υγρασία αρχίσει να συγκεντρώνεται στο δοχείο. Τι συμβαίνει όταν η υγρασία στην ατμόσφαιρα πέσει κάτω από το 50%; Ο συλλέκτης υγρασίας σταματά αυτόματα και μεταβαίνει σε κατάσταση αναμονής.

Μετά την τοποθέτηση του συλλέκτη υγρασίας ενδέχεται ο αέρας να γίνει πολύ ξηρός;

Όχι, ο συλλέκτης υγρασίας σταματά αυτόματα, όταν η υγρασία στην ατμόσφαιρα πέσει κάτω από το 50%. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως ο συλλέκτης υγρασίας κάνει τον αέρα πολύ ξηρό.

Θα γίνει ο αέρας ξηρότερος εάν χρησιμοποιώ περισσότερους του ενός συλλέκτες υγρασίας;

Όχι, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε περισσότερους από έναν συλλέκτες υγρασίας σε μεγαλύτερους χώρους όπου ένας συλλέκτης υγρασίας θα ήταν πολύ μικρός. Το ιδανικό επίπεδο υγρασίας στην ατμόσφαιρα θα επιτευχθεί γρηγορότερα εάν χρησιμοποιήσετε περισσότερους συλλέκτες υγρασίας. Η χρήση περισσότερων συλλεκτών υγρασίας δεν θα κάνει την ατμόσφαιρα ξηρότερη, διότι όλοι σταματούν μόλις το επίπεδο υγρασίας στην ατμόσφαιρα πέσει κάτω από το 50%.

Για πόσο διάστημα λειτουργεί ο συλλέκτης υγρασίας;

Κατά μέσο όρο 2 έως 3 μήνες. Η ακριβής διάρκεια ζωής εξαρτάται από το επίπεδο υγρασίας και τη θερμοκρασία. Όσο πιο υγρός είναι ο αέρας, τόσο πιο γρήγορα καταναλώνεται το περιεχόμενό του.

Εξακολουθεί να μην υπάρχει υγρό στο δοχείο μετά από μία εβδομάδα. Λειτουργεί σωστά ο συλλέκτης υγρασίας;

Ο συλλέκτης υγρασίας λειτουργεί άψογα. Η απουσία υγρού στο δοχείο ενδέχεται να οφείλεται σε μία από τις τρεις παρακάτω αιτίες:

1. Ο συλλέκτης υγρασίας αρχίζει να λειτουργεί μόνο όταν το επίπεδο υγρασίας στην ατμόσφαιρα είναι υψηλότερο από 50%. Εάν το επίπεδο υγρασίας είναι χαμηλότερο, ο συλλέκτης υγρασίας απλώς αναμένει υπομονετικά.

2. Δεν συσσωρεύεται εξαρχής όλη η υγρασία στο δοχείο. Αρχικά, η υγρασία απορροφάται πλήρως από τους κόκκους, χωρίς να στάζει υγρό στο δοχείο. Το υγρό αρχίζει να στάζει στο δοχείο μόλις οι κόκκοι ή οι ταμπλέτες εμποτιστούν πλήρως. Αυτό εξαρτάται από το επίπεδο υγρασίας στην ατμόσφαιρα και, κάποιες φορές, μπορεί να πάρει και έως τρεις μήνες.

3. Ο συλλέκτης υγρασίας λειτουργεί πιο αργά σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Μπορεί να παρεμβληθεί αρκετός χρόνος έως ότου το υγρό να αρχίσει να στάζει στο δοχείο, ιδίως το χειμώνα.

Οι κόκκοι ήταν όμορφοι και λευκοί, τώρα είναι καφέ και γκρι. Συμβαίνει κάτι λάθος;

Όχι, ο αποχρωματισμός αυτός είναι φυσιολογικός και προκαλείται από τη ρύπανση και τα σωματίδια του αέρα.

Το δοχείο είναι σχεδόν γεμάτο, αλλά οι κόκκοι ή η ταμπλέτα δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Τι να κάνω;

Εάν υπάρχουν πολύ υψηλά επίπεδα υγρασίας, είναι πιθανό ο συλλέκτης υγρασίας να συλλέξει τόσο πολλή υγρασία από την ατμόσφαιρα ώστε το δοχείο να γεμίσει, ενώ ο συλλέκτης υγρασίας εξακολουθεί να έχει κόκκους ή ταμπλέτα. Θα πρέπει να αδειάσετε το δοχείο υγρού στο μεσοδιάστημα χωρίς να τοποθετήσετε ανταλλακτικό. Στη συνέχεια, μπορείτε να τοποθετήσετε ανταλλακτικό μόλις τελειώσουν οι κόκκοι ή η ταμπλέτα. Επίσης, καλό θα είναι να ξαναδειάσετε τότε και το δοχείο υγρού.

Οι οπές στη σχάρα πάνω στο δοχείο υγρού έχουν φράξει από κόκκους και κρυσταλλωμένο υγρό. Είναι φυσιολογικό; Και τι πρέπει να κάνω;

Είναι αρκετά φυσιολογικό και προκαλείται από την πτώση των επιπέδων υγρασίας στην ατμόσφαιρα. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν υπάρχει αιφνίδια μεταβολή στη θερμοκρασία ή την υγρασία στον αέρα. Θα πρέπει να ξεβγάλετε τη σχάρα με ζεστό νερό ώστε να απομακρύνετε τυχόν κρυστάλλους ή συσσωματώσεις.

Οι κόκκοι στο συλλέκτη υγρασίας σχηματίζουν συσσωματώσεις, ενώ εξακολουθεί να μην υπάρχει υγρό στο δοχείο. Λειτουργεί σωστά ο συλλέκτης υγρασίας;

Είναι αρκετά φυσιολογικό και προκαλείται από την πτώση των επιπέδων υγρασίας στην ατμόσφαιρα. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν υπάρχει αιφνίδια μεταβολή στη θερμοκρασία ή την υγρασία στον αέρα. Απλά ξεβγάλτε τη σχάρα με ζεστό νερό για να απομακρύνετε τυχόν κρυστάλλους ή συσσωματώσεις που μπλοκάρουν τη δίοδο.

Γιατί το περιεχόμενο του συλλέκτη υγρασίας έχει καταναλωθεί πλήρως σε διάστημα πολύ μικρότερο των 2-3 μηνών που αναφέρεται στη συσκευασία;

Όσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα υγρασίας, τόσο γρηγορότερα λειτουργεί ο συλλέκτης υγρασίας και καταναλώνεται το περιεχόμενό του. Ιδίως όταν χρησιμοποιείται ένας συλλέκτης υγρασίας για πρώτη φορά, θα πρέπει να λειτουργεί ακόμα περισσότερο για να επιτύχει τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα.  Μόλις το καταφέρει αυτό, ο συλλέκτης υγρασίας δεν χρειάζεται να λειτουργεί τόσο έντονα και, συνεπώς, μια περίοδος λειτουργίας 2-3 μηνών αποτελεί ρεαλιστική διάρκεια.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΕΚΤΗ ΥΓΡΑΣΙΑΣ

Πότε θα πρέπει να βάλω ανταλλακτικό στο συλλέκτη υγρασίας;

Μόλις έχουν καταναλωθεί ή εξαφανιστεί ουσιαστικά όλοι οι κόκκοι στη θήκη, θα πρέπει να τοποθετήσετε ανταλλακτικό. Αυτό συμβαίνει συνήθως μετά από 2-3 μήνες.

Τι να κάνω με το υγρό που έχει συγκεντρωθεί στο δοχείο υγρού;

Κατά προτίμηση, θα πρέπει να το χύσετε στην τουαλέτα ή σε έναν κεραμικό νιπτήρα ή νεροχύτη. Στη συνέχεια, ξεβγάλτε με άφθονο νερό για να αραιώσετε το υγρό. Μην το αδειάσετε, εάν μπορείτε, σε μεταλλικό νεροχύτη, διότι το υγρό μπορεί να φθείρει το μέταλλο. Να χειρίζεστε πάντα το υγρό με προσοχή! Εάν χυθεί ή εκτοξευθεί, ενδέχεται να προκαλέσει κηλίδες και λεκέδες που δεν καθαρίζονται εύκολα.

Κατά την τοποθέτηση του συλλέκτη υγρασίας ορισμένοι μικροί κόκκοι έπεσαν μέσα από τη σχάρα στο δοχείο υγρού. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλέον;

Όχι, εφόσον οι κόκκοι είναι μέσα στο δοχείο, συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους. Συνεπώς, οι κόκκοι δεν χάνονται.

ΛΕΚΕΔΕΣ

Πώς αφαιρώ λεκέδες από στερεά υλικά;

Αφαιρέστε αμέσως τους λεκέδες από στερεά υλικά χρησιμοποιώντας σφουγγάρι και άφθονο νερό. Επαναλάβετε μερικές φορές.

Πώς αφαιρώ λεκέδες από υφάσματα;

Μπορείτε να αφαιρέσετε λεκέδες από υφάσματα (μοκέτες, ταπετσαρίες) με θειικό νάτριο. Μπορείτε να το αγοράσετε από χρωματοπωλεία ή φαρμακεία.

Φτιάξτε ένα διάλυμα 5% με νερό (50g/l) και απλώστε το πάνω στο λεκέ. Αφήστε το να δράσει για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, στεγνώστε το με πιστολάκι μαλλιών ή θερμάστρα. Αφαιρέστε τη σκόνη που παραμένει με ηλεκτρική σκούπα.  Επαναλάβετε τη διαδικασία εάν είναι απαραίτητο.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Κάποιοι κόκκοι ή υγρό από το συλλέκτη υγρασίας μπήκε στα μάτια μου. Τι να κάνω;

Ξεβγάλτε αμέσως τα μάτια σας με άφθονο νερό και συμβουλευθείτε τον ιατρό ή τον οφθαλμίατρό σας.

Το παιδί μου κατάπιε κόκκους ή υγρό του συλλέκτη υγρασίας. Τι να κάνω;

Βγάλτε τυχόν κόκκους που παραμένουν στο στόμα. Σε περίπτωση κατάποσης, δώστε αμέσως στο παιδί να πιει δύο με τρία ποτήρια νερό για να αραιωθεί το υγρό και συμβουλευθείτε ιατρό.

Ποια είναι τα σημαντικότερα βήματα πρώτων βοηθειών;

Μετά από εισπνοή: παράσχετε καθαρό αέρα και συμβουλευθείτε ιατρό εάν το άτομο παρουσιάζει συμπτώματα.

Μετά από επαφή με το δέρμα: πλύντε τα χέρια προσεκτικά.

Μετά από επαφή με τα μάτια: πλύντε τα μάτια με τρεχούμενο νερό για αρκετά λεπτά, κρατώντας τα βλέφαρα ανοικτά. Συμβουλευθείτε ιατρό εάν η ενόχληση παραμένει.

Μετά από κατάποση: μην επιχειρήσετε να προκαλέσετε εμετό. Καλέστε αμέσως ιατρική βοήθεια.

Ο συλλέκτης υγρασίας είναι επιβλαβής για τα φυτά, τα ζώα ή τα τρόφιμα;

Ο συλλέκτης υγρασίας δεν είναι καταρχήν επιβλαβής, εφόσον δεν υπάρχει άμεση επαφή με τους κόκκους ή το συγκεντρωμένο υγρό. Κατά τη χρήση του δεν απελευθερώνονται αέρια ή ατμοί.

Συνιστάται να τοποθετείτε το συλλέκτη υγρασίας μακριά από τα παιδιά και τα κατοικίδια και να μην τρώτε ή πίνετε ενώ τον μετακινείτε, τον αδειάζετε ή τοποθετείτε ανταλλακτικό. Να πλένετε πάντα τα χέρια σας προσεκτικά με ζεστό νερό μετά από τυχόν επαφή με τη συσκευή, τους κόκκους ή το υγρό.

Είναι δηλητηριώδης ο συλλέκτης υγρασίας;

Ο συλλέκτης υγρασίας είναι κατάλληλος για οικιακή εφαρμογή και, συνεπώς, μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε χωρίς προβλήματα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, στις ντουλάπες ή το υπνοδωμάτιο.

Οι κόκκοι και οι ταμπλέτες του συλλέκτη υγρασίας περιέχουν χλωριούχο ασβέστιο, ένα υγροσκοπικό τύπο άλατος. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια αλλά δεν είναι πραγματικά δηλητηριώδες. Συνιστάται να αποφεύγετε την επαφή με τα μάτια και την επιδερμίδα και να πλένετε τα χέρια σας μετά την επαφή με αυτό.

Να αποφεύγετε την εισπνοή τυχόν σωματιδίων σκόνης από το ανταλλακτικό. Να αποθηκεύετε πάντα τις συσκευές και τα ανταλλακτικά συλλέκτη υγρασίας μακριά από τα παιδιά ή τα κατοικίδια. Εφαρμόστε τις ίδιες προφυλάξεις που εφαρμόζετε και με τα άλλα είδη οικιακής χρήσης, όπως τα καθαριστικά.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Πού μπορώ να αγοράσω συσκευές και ανταλλακτικά συλλέκτη υγρασίας;

Μπορείτε να αγοράσετε συσκευές και ανταλλακτικά συλλέκτη υγρασίας σε super markets, καταστήματα με είδη "φτιάξτο μόνος σου" και χρωματοπωλεία.

Air Max. Ο δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί cookies.

κλείνω
Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.